Zpět na Recepty

Gurmánské Raclette!

Raclette
  • Ohodnotit recept

  • 40 Minut

  • Lehké

  • plátky

  • Přidat k Oblíbeným

Raclette

Porce:

4

Vychutnejte si jako:

Večeře

Instrukce:

Na omáčku rozpulte papriku, očistěte a omyjte. Oloupejte okurku, rozkrojte ji podélně na polovinu a vydlabejte semínka lžící. Papriku a okurku nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte crème fraîche a smetanu do salátu, dochuťte citronovou šťávou, hořčicí, solí a pepřem. Vmíchejte papriku, okurku, pstruží kaviár a tymián. Omyjte sladké brambory, uvařte je ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout, pak je nakrájejte na asi 2.5 cm silná kolečka. Osušte filety hovězího (či telecího) a jehněčího. Omyjte filety z vlkouše, osušte, pokapejte citronem a ochuťte solí Fleur de Sel a růžovým pepřem. I filety hovězího (či telecího) a jehněčího ochuťte solí Fleur de Sel a pepřem. Očistěte,umyjte a nakrájejte houby na plátky. Očistěte fíky, rozpulte či rozčtvrťte. Rozpulte papáju, odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na větší kousky. Rozpulte či rozčtvrťte plátky sýry. Orestujte filety hovězího (či telecího), jehněčího i ty z vlkouše, včetně hub na raclette grilu, dejte je dohromady s bramborami, fíky, papájou a rozdělte je do raclette pánviček a poklaďte navrch sýr Leerdammer Caractère. Ogrilujte a vyklopte. Podávejte s omáčkou.

Ingredience

  • Na omáčku:

  • 1 malá červená paprika

  • 1/2 okurky

  • 300g crème fraîche

  • 80g salátové smetany

  • citronová šťáva

  • 1 lžíce Dijon hořčice

  • sůl

  • čerstvě mletý pepř

  • 2 lžíce červeného kaviáru ze pstruha

  • lístky tymiánu

  • Na Raclette:

  • 300g Leerdammer Caractère

  • 300g sladkých brambor

  • 200g filety hovězího masa či telecího masa

  • 200g filety jehněčího

  • 200g plátky vlkouše mořského

  • 100g hub

  • 8 fíků

  • 1 papája

  • 1-2 lžíce citronové šťávy sůl Fleur-de-sel

  • nahrubo drcený růžový pepř

1 Podobné recepty

#ENJOYIT