Zapečený sendvič z kváskového chleba s Leerdammerem a karamelizovanou cibulkou

Zapečený sendvič z kváskového chleba s Leerdammerem a karamelizovanou cibulkou

difficulty

NÁROČNOST

time

20min

Ingredience:

Recept na

-
6 Osoby
+
  • 4 plátky kváskového chleba
  • 8 plátků Leerdammeru
  • 2 plátky kvalitní šunky nebo prosciutta
  • 4 střední červené cibule
  • 50 ml octa
  • 1 lžička másla + 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžíce medu nebo třtinového cukru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • trocha másla na opečení

Příprava:

  • Oloupejte 4 střední cibule a nakrájejte je na tenké proužky. Na středním stupni na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje. Přidejte cibuli a opékejte ji, dokud nezesklovatí a nezačne měknout. Poté přidejte 1 lžíci octa a 1 lžíci medu (případně cukru). Za občasného míchání nechte cibuli pomalu zkaramelizovat dozlatova, přibližně 10 minut. Ochuťte špetkou soli a nechte vychladnout.

  • Připravte si 4 plátky kvalitního kváskového chleba. Na 2 plátky rovnoměrně rozetřete tenkou vrstvu hořčice. Chléb poklaďte plátky sýra Leerdammer, následně přidejte plátek šunky či prosciutta a vychladlou karamelizovanou cibulku. Navrch položte další vrstvu sýra Leerdammer a přiklopte druhým plátkem chleba.

  • Připravte si 4 plátky kvalitního kváskového chleba. Na 2 plátky rovnoměrně rozetřete tenkou vrstvu hořčice. Chléb poklaďte plátky sýra Leerdammer, následně přidejte plátek šunky či prosciutta a vychladlou karamelizovanou cibulku. Navrch položte další vrstvu sýra Leerdammer a přiklopte druhým plátkem chleba.

  • Položte na sendviče další plátky sýra Leerdammer a vložte je do trouby nebo pod gril předehřátý na 200 °C. Nechte zapéct po dobu 5–8 minut. Tento dokonale křupavý a voňavý sýrový sendvič si jistě zamilujete!