
Ingredience:
Recept na
-
4 Osoby
+
- 4 žampiony
- 30 ml octa balsamico
- 50 ml olivového oleje
- 1 lžička sušené/čerstvé bazalky
- 1 lžička sušeného/čerstvého oregana
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 2 balení sýra Leerdammer Original 100g
- 2 rajčata
- 1 vaničky rukoly
- 4 bulky na burger
Příprava:
-
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a na plech položíme houby kloboučkem dolů.
-
Vnitřek hub vyskládáme plátky sýra a dáme péct na cca 10–15 min, dokud houby nezměknou.
-
Mezitím si v misce smícháme balsamico s olivovým olejem, česnekem, solí, pepřem a bylinkami a po pár minutách pečení směsí přelijeme houby se sýrem.
-
Dopečeme a vrstvíme na spodní část burgerové bulky – rajče, houba, rukola.
-
Přiklopíme druhou půlkou bulky. Podáváme samostatně nebo s hranolkami a majonézou.