Houbový vegeburger s Leerdammerem - thumbnail

Houbový vegeburger s Leerdammerem

difficulty

NÁROČNOST

time

30min

Sýr

Leerdammer® Original plátky 100g

Ingredience:

Recept na

-
4 Osoby
+
  • 4 žampiony
  • 30 ml octa balsamico
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžička sušené/čerstvé bazalky
  • 1 lžička sušeného/čerstvého oregana
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 balení sýra Leerdammer Original 100g
  • 2 rajčata
  • 1 vaničky rukoly
  • 4 bulky na burger

Příprava:

  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a na plech položíme houby kloboučkem dolů.

  • Vnitřek hub vyskládáme plátky sýra a dáme péct na cca 10–15 min, dokud houby nezměknou.

  • Mezitím si v misce smícháme balsamico s olivovým olejem, česnekem, solí, pepřem a bylinkami a po pár minutách pečení směsí přelijeme houby se sýrem.

  • Dopečeme a vrstvíme na spodní část burgerové bulky – rajče, houba, rukola.

  • Přiklopíme druhou půlkou bulky. Podáváme samostatně nebo s hranolkami a majonézou.